Argentijnse Empanadas
ARGENTIJNSE EMPANADAS

ARGENTIJNSE EMPANADAS

Argentijnse empanadas met biologisch rundvlees (of vegetarisch gehakt), om zelf af te bakken in de oven of te frituren. Ingevroren KLEIN ROND € 0,75 (afgebakken: € 0,95) Ingevroren HALVE MAAN: € 1,80 (afgebakken: € 2,30)

Rated with 5 stars, based on 72 responses
  • Price per piece € 0.75 / € 1.80 (frozen)
  • Price per piece € 0.95 / € 2.30 (baked)
Only available at Jacqueline van der Zwan
Order early to avoid disappointment!

PRODUCTIE

Het maken van het deeg en de vulling, en daarnaast het bouwen van deze empanadas, gebeurt geheel ambachtelijk. De empanadas worden direct na het maken los ingevroren. Vulling: biologisch rundvlees (of vegetarisch gehakt), ui, olijf, rozijn en specerijen. Allergeneninformatie: glutenbevattende granen, soja, tarwe, sulfiet, lupine (en in de vegetarische variant: melk, ei).

PRIJZEN

De prijzen van de rundvlees- en de vegetarische empanadas zijn gelijk. KLEIN ROND € 0,75 en HALVE MAAN € 1,80 (ingevroren, incl. btw, excl. bezorgkosten á €0,35/km enkele reis). Afgebakken zijn de prijzen € 0,95/€ 2,30 per stuk.

ACHTERGROND

De empanada wordt steeds bekender in Nederland. Een empanada is gevulde deegwaar die gebakken of gefrituurd kan worden. De naam komt van het Spaanse werkwoord empanar, dat ‘in deeg verpakken’ betekent. Typerend voor alle empanadas is dat de randen sierlijk dichtgevouwen worden. In Argentinië noemen ze dit randje een 'repulgue'. Het correct dichtvouwen is ook nodig zodat de empanada goed gesloten blijft bij het afbakken. De empanada is ideaal als borrelhap, lunch of diner.

TIPS

Combineer uw bestelling met een live optreden van Tango Por Tres of Tango Por Dos en ontvang 15% korting op de empanadas!

Deze empanadas werden inmiddels bezorgd aan diverse particulieren, ondernemers en restaurants (o.a Residentie Orkest Den Haag; Argentijnse ambassade, Studio V Amsterdam; Landgoed Salentein Nijkerk; Restaurant Veem Roermond; Maximiliano’s Caffé Den Haag; Europol Den Haag; Nationale Nederlanden Den Haag).