Tango Por Tres
TANGO POR TRES

TANGO POR TRES

ACHTERGROND

Rated with 5 stars, based on 72 responses
  • Price per piece € 0.75 / € 1.80 (frozen)
  • Price per piece € 0.95 / € 2.30 (baked)
Only available at Jacqueline van der Zwan
Order early to avoid disappointment!

Tango Por Tres speelt subtiele, nostalgische, ritmische en eigentijdse tango, vanuit een klassieke invalshoek. Tango Por Tres heeft een originele bezetting: viool, fluit en piano. De viool en de fluit waren de allereerste instrumenten, naast de gitaar, waar tangomuziek op gespeeld werd aan het begin van de 20ste eeuw in Buenos Aires. Deze instrumenten waren draagbaar en makkelijk te vervoeren van het ene naar het andere optreden op een avond. Het trio speelt eigen arrangementen en bestaande composities. Het repertoire omvat bekende en minder bekende Argentijnse tango's, maar ook modernere composities met invloeden uit de tangomuziek.

MUSICI

De drie musici (violist Stephen Meyer, fluitiste Jacqueline van der Zwan en pianiste Anna van Nieukerken) zijn klassiek opgeleid aan topconservatoria in Den Haag, Amsterdam en Brussel. Daarnaast volgden zij lessen van tangodocenten aan het Codarts (Conservatorium Rotterdam) en van tangomusici in Buenos Aires. Zij spelen in symfonieorkesten De Munt (Brussel), Concertgebouworkest Amsterdam, Rotterdams Philharmonisch Orkest en Residentie Orkest Den Haag.

BOEKINGEN

Tango Por Tres is te boeken voor kamermuziekconcerten, tangosalons, bedrijven en particulieren; daarnaast tevens voor elke andere gelegenheid waar klassieke/tango live muziek op hoog niveau wordt gewenst.

NIEUWS

*zaterdag 4 maart 2017: 16.30 optreden Regiodag Fluit in Zoetermeer: www.neflac.nl/regiodag-zoetermeer (toegang concert €5,-!) : Jacqueline geeft de hele dag door tevens openbare lessen aan fluitisten en om 10.30 geeft zij een tangolezing. Hierin vertelt zij over de tango geschiedenis en ontwikkeling, over de fluit in tango, en over ritme en expressie.

* TPT nam in juni 2016 deel aan het festival Tango For Musicians at Reed College of Music in Portland, Oregon, US. * TPT trad in juni 2016 tevens op tijdens het openingsconcert van het Chamber Music Festival in Portland. * Op 16 juni 2016 speelde TPT op het afstudeerconcert van Stephen Meyer (Master Opleiding Argentijnse Tango aan het Codarts in Rotterdam). Stephen sloot zijn tango opleiding Cum Laude af!!

* Boek TPT en ontvang 15% korting op uw empanada bestelling bij deze gelegenheid!