Er was eens...
ER WAS EENS...

ER WAS EENS...

ACHTERGROND

Rated with 5 stars, based on 72 responses
  • Price per piece € 0.75 / € 1.80 (frozen)
  • Price per piece € 0.95 / € 2.30 (baked)
Only available at Jacqueline van der Zwan
Order early to avoid disappointment!

Muziek is als een verhaal. Muziek kan eigelijk alles uitbeelden. Of het nu popliedjes zijn die gaan over de liefde, of klassieke muziekstukken die vrolijk of verdrietig klinken. Duo Subiaco neemt in "Er was eens..." de kinderen mee op een luistertocht. Er komen verschillende klassieke muziekstijlen aan bod, van Vivaldi tot nu. De muziekstukken hebben spannende, soms rare titels... zou de componist die zelf bedacht hebben?! Klassieke muziek staat eigenlijk heel dicht bij de belevingswereld van kinderen, en de fantasie wordt tijdens het concert nog extra geprikkeld door subtiel gebruik van licht en kleur. De aanbevolen leeftijd voor dit concert is: vanaf 6 jaar.

MUSICI

Duo Subiaco bestaat uit twee musici: fluitiste Jacqueline van der Zwan en pianiste Ani Avramova. Ze hebben al een heel repertoire op hun naam staan en ze hebben verschillende muziekprijzen gewonnen. Zij kennen elkaar van hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De naam van het duo is ontleend aan het dorpje Subiaco bij Rome, waar het duo in 2001 een internationaal kamermuziekconcours won. De kracht van Duo Subiaco ligt in de combinatie van twee temperamentvolle karakters en culturen. Ze kiezen voor het vertolken van composities waarin ze hun muzikale wortels vinden en kunnen uiten.

PRODUCTIE

Voor de voorstelling “Er was eens…” stellen de musici een vleugel of goede piano zeer op prijs, maar op locaties waar dit niet haalbaar is, kan een (goede) digitale piano meegebracht worden. Er wordt daarnaast iets aan verlichting meegenomen. Indien de zaal de voorzieningen biedt en het budget dit toelaat, kan een lichtplan (en eventueel technicus) worden meegenomen voor uitgebreidere verlichting. Voor de mooiste sfeer van de voorstelling is een ruimte die donker gemaakt kan worden wenselijk. "Er was eens..." kan daarnaast ook in een puur muzikale versie (zonder lichttoevoeging) uitgevoerd worden.

BOEKINGEN

“Er was eens…” kan geboekt worden voor familieconcerten in kamermuziekseries, kinderconcerten op locatie of scholen. Voor meer informatie en mogelijkheden kunt u contact opnemen of een offerte aanvragen via onderstaande links.

MISSIE

Duo Subiaco wil met deze voorstelling kinderen op een sympathieke manier in aanraking met klassieke muziek brengen. De voorstelling is bewust niet een theatervoorstelling met muziek: het uitganspunt is dat de muziek zélf het verhaal vertelt; door subtiele nuances in licht of decor worden de jonge (én oudere!) luisteraars geprikkeld en meegenomen in de fantasiewereld die muziek op kan roepen.