Tango Por Dos

TANGO POR DOS

INSTRUMENTALE TANGO

TANGO POR DOS nodigt u uit voor een warmbloedig avondje (of middagje!). Laat u meevoeren naar Almagro, naar Buenos Aires, op hun prachtige tango’s. Dit duo speelt oude tango’s in een nieuw jasje en melodieus eigen werk. De doorgewinterde musici van TANGO POR DOS hebben (lang) na hun klassieke conservatoriumopleiding het hart verpand aan de tango. Jacqueline van der Zwan en Anna van Nieukerken specialiseerden zich door lessen aan het enige tangoconservatorium van Europa, Codarts Rotterdam, en masterclasses van Argentijnse docenten. Ze spelen in een unieke configuratie: fluit en piano. Deze combinatie is in de tangomuziek ongebruikelijk. Niettemin heeft de bezetting een historische grondslag. De eerste instrumenten in tango waren de viool en fluit; deze vormden vaak samen met gitaar en soms bandoneon een orquesta tipica criolla. Later verscheen de piano ten tonele en verdween de fluit wat uit beeld, terwijl de bandoneon een vaste plek in het orkest veroverde. TANGO POR DOS brengt oud en nieuw weer samen door de originele tangoinstrumenten te combineren met piano. Het repertoire reikt van oude meesters zoals Julio de Caro en Juan Carlos Cobián, via componisten uit de hoogtijdagen zoals Astor Piazzolla tot hedendaagse componisten en de leden van het ensemble zelf. Uitsluitend eigen arrangementen, om zo de buitengewone instrumentencombinatie optimaal te kunnen benutten.

MUSICI

De twee musici (fluitiste Jacqueline van der Zwan en pianiste Anna van Nieukerken) zijn klassiek opgeleid aan topconservatoria in Den Haag en Amsterdam. Daarnaast volgden zij lessen van tangodocenten aan het Codarts (Conservatorium Rotterdam) en van tangomusici in Buenos Aires. Jacqueline speelde in symfonieorkesten als het Concertgebouworkest Amsterdam, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest Den Haag.

Anna speelt bij SOIL Muziektheater en speelt in de ensembles Tango Por Tres (viool, fluit, piano) en Tango Por Dos (fluit, piano). Anna maakt ook deel uit van het Sandee/Van Nieukerken pianoduo. Ze trad op in vele grote en kleine zalen en festivals in Nederland (onder meer Het Concertgebouw, Hermitage, Vredenburg, Muziekgebouw aan 't IJ, Orgelpark, Uitgastfestival, Grachtenfestival) Duitsland, Finland, Indonesië, Amerika en Griekenland. Anna schrijft arrangementen, muziek voor merken, muziek onder een gegeven tekst en woorden op muziek. Anna is docent piano aan de Haagse Pianoschool.

"Topmusici"

"Eigenzinnige arrangementen"

"Prachtige muziek"

"Excentrieke verhalen"

zpmafxyi02zjefj0bjqdkqcs