Tango Por Tres

TANGO POR TRES

INSTRUMENTALE TANGO

Tango Por Tres gaat over het verbinden van verleden, heden en toekomst in de tango. Het trio arrangeert de tango's van gisteren, interpreteert de tango's van vandaag en creƫert de tango's van morgen. Tango Por Tres is teruggekeerd naar de originele tango-instrumentatie, viool en fluit, die in combinatie met piano - een latere toevoeging aan tangomuziek - verschillende periodes uit de tangogeschiedenis met elkaar verbindt. Tango Por Tres had de eer om op te treden op het Tango for Musicians Festival in Portland, Oregon; vervolgens werd het trio uitgenodigd om op te treden tijdens het openingsconcert van het 2016 Chamber Music Northwest Festival. Tango Por Tres heeft internationale wortels: de muzikanten hebben Nederlandse, Argentijnse, Amerikaanse en Belgische achtergronden.

MUSICI

De drie musici (violist Stephen Meyer, fluitiste Jacqueline van der Zwan en pianiste Anna van Nieukerken) zijn klassiek opgeleid aan topconservatoria in Den Haag, Amsterdam en Brussel. Daarnaast volgden zij lessen van tangodocenten aan het Codarts (Conservatorium Rotterdam) en van tangomusici in Buenos Aires. Zij spelen in symfonieorkesten De Munt (Brussel), Concertgebouworkest Amsterdam, Rotterdams Philharmonisch Orkest en Residentie Orkest Den Haag.

Tango Por Tres is te boeken voor kamermuziekconcerten, tangosalons, bedrijven en particulieren; daarnaast tevens voor elke andere gelegenheid waar klassieke/tango live muziek op hoog niveau wordt gewenst.

h05hwgr4cwcscanwuytbnkdy